Wie zijn wij

Die Verdammte Spielerei ontsproot in het heilige jaar 2006 in Gent. Zes muzikanten uit het Conservatorium verenigden zich in deze formatie. Vier saxofonisten , één percussionist en één onnozelaar groeiden samen uit tot ‘Die Verdammte Spielerei’.

Na 8 jaar straattheater en festivals in binnen- en buitenland maakten ze in 2015 een eerste theatershow die loopt tot eind 2016. In de zomer van 2016 willen ze met hun langste fanfare een beroep doen op muzikaal Vlaanderen. De muzikanten zijn naast hun uitspattingen binnen de Spielerei ook professioneel zeer actief in andere muziek- en theatercircuits.

Stefaan De Winter

(°1982) studeerde in Aalst alwaar hij zong in het Schola Cantorum Cantate Domino. Als knaap werkte hij ook mee aan verschillende producties van de Capilla Flamenca en verdiepte zich vooral in religieuze oude muziek. Na zijn studies van onderwijzer volgde hij twee jaar zang aan het Conservatorium te Gent. In een productie van Kurt Defrancq ging hij opera zingen op straat en rolde zo in het straattheater. Die Verdammte Spielerei ontstond en tal van andere acts zoals ook ‘Le Grand Café ‘ en ‘La Grande Boite’, deze in samenwerking met vzw Cirq uit Gent. Daarnaast speelt hij ook mee in langspeelfilms van Felix Van Groeningen en Fien Troch en werkt hij sinds 2016 als curator voor het circusfestival Cirk! van stad Aalst.

Roeland Vanhoorne

(°1981) begon op blokfluit en klarinet. Later ontdekte hij de saxofoon waarmee hij studeerde aan het conservatorium te Gent. Nu speelt hij bij Blindman Sax en is hij leraar saxofoon aan Muziekacademie De Poel te Gent.

Pieterjan Vandaele

(°1987) studeerde aan het Conservatorium van Gent. Hij speelt soms freelance bij orkesten zoals Concertband Vooruit Harelbeke en is vast spelend lid bij Die Verdammte Spielerei. Hij verdiept zich momenteel ook in de wereld van de horeca.

Bjorn Verschoore

(°1979) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij afstudeerde met grote onderscheiding. Hij is kapelmeester bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine.

Thomas Van Gelder

(°1982) studeerde klassiek en later ook jazz saxofoon aan het Conservatorium van Gent. Hij is werkzaam als saxofonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en daarnaast freelance zeer actief. Samen met Stefaan is hij drijvende kracht achter Die Verdammte Spielerei.

Ruben Cooman

(°1986) studeerde percussie aan het Conservatorium van Gent, waar hij zijn Spielerei collega’s ontmoette. Na zijn studies werd Ruben opgenomen in het Blindman Drums kwartet. Als freelance muzikant is hij vaak actief bij Symfonieorkest Vlaanderen, Brussels hilharmonic en de Vlaamse Opera.